straks

De Avond [English spoken]

extra voorstelling op 16 september 2015 in Theater Kikker, Utrecht tijdens Kikker Kiest!

nieuwwest-deavond-a2-lrz-we

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ZWART / ZWART

idee: Marien Jongewaard · tekst: Erik-Ward Geerlings · spel: Marien Jongewaard en Helmert Woudenberg (op beeldscherm)

Een zekere Zwarte Piet meldt zich bij de psychiater met een zware depressie. Marien Jongewaard voert hem ten tonele als de echte Zwarte Piet, een man die niet alleen moeite heeft het zwart van zijn gezicht te poetsen, maar ook tot in het diepste van zijn wezen zwart is. Het is een mooie uitdaging voor de omstreden psychiater Jan Bastiaans, bekend om zijn behandeling van oorlogsslachtoffers met LSD. Om Zwarte Piet een nieuwe toekomst te geven wil de psychiater (gespeeld door Helmert Woudenberg via een grootbeeldprojectie) hem helpen zijn verleden te verwerken. In schurende scènes worden de zwarte plekken van de maatschappelijke ziel in kaart gebracht en dat leidt tot aandoenlijke momenten, woedende analyses en een liefdesverklaring aan het zwart.

De fysieke en actuele voorstellingen van Nieuw West (dat zijn naam ontleent aan een Amsterdamse wederopbouwwijk) zijn vaak provocatief en confronterend. Voor ‘Zwart/zwart’ schrijft Erik-Ward Geerlings een nieuwe theatertekst.

Tournee najaar 2015: klik hier

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

AMADEUS

Nieuw West  / Marien Jongewaard in coproductie met De Warme Winkel
Vincent Rietveld en Marien Jongewaard

Als Wolfgang Amadeus Mozart overlijdt in 1791 doen al vrij snel allerlei geruchten de ronde. Het hardnekkigste gerucht; de jaloerse hofcomponist Salieri zou hem de dood in hebben gejaagd…

Amadeus gaat over de noodlottige botsing tussen het vitale, onversneden talent van Mozart en het hardwerkende vakmanschap van Salieri. Maar het is ook een duel tussen twee theatermakers, waarin de culturele ondernemer tegenover de artist artist staat, de brutaliteit tegenover de diplomatie,  de naïviteit tegenover het wantrouwen, de muzen tegenover een carrière maken. Wat is echte artistieke kwaliteit en hoe schop ik het zover mogelijk?

 


Nieuwwest op Facebook


Banner

Nieuwsflits

Tekstboekje van DE AVOND [English spoken]  is te koop via deze site! kijk bij teksten in het hoofdmenu

nieuwwest-adresgegevens.png